vineri, 22 mai 2009

Ocru de Luberon

Inainte de toate ar trebui sa vorbesc despre concursul care a avut loc la Luberon, cu tema "Ocruri, culori si lumina".Am avut curajul sa particip si eu la acest concurs, mai mult din spirit de echipa decat in speranta ca as fi putut sa castig ceva. A fost primul concurs de asemenea anvergura la care am participat cu acest quilt de 50x50 cm.

Putin free motion, putin applique cu masina si cu mana pe o panza vosita de mine cu rugina. L-am intitulat "Le vieux mur de mon jardin". Am mintit putin pentru ca eu nu am gradina deci nici vreun zid vechi pe care sa se catare iedera si la baza caruia sa stea linistita vreo oala veche. Totul a fost in inchipuirea mea. Eu stau la bloc!
Dar sa revin! Ideea concursului a pornit de la depozitele de praf de argila din regiune, unde au fost identificate 27 de nuante de ocru. Am fost si am vizitat locul cu pricina, ii spune Colorado.

Te simti cam pe alta planeta sau cel macar pe alt continent si-mi venea sa iau cu mine toate acele incredibile nuante de ocru, de la rosu la galben-alb.
Concursul a fost lansat de asociatia Histoires de Boites a Couture si quilturile au ocupat 2 sali de expozitie din localitatea La Bastidonne.
Aici http://www.aiguilles-en-luberon.com/html/activites/ocres.html se pot vedea cele 3 lucrari care au castigat primele locuri.
Printre cele 27 de nominalizari au fost si trei persoane din grupul nostru: Viorica Constantin, Elisabeta Popescu si Dora Deme ceea ce m-a bucurat foarte mult si mi-a intarit convingerea ca grupul nostru este la inaltime.
Pe blogul grupului "Peticelul romanesc" Sanda a scris deja un foarte frumos articol si sunt fotografiile quilturilor celor care au participat precum si cele ale Smarandei al carei stil si maiestrie sunt inconfundabile. Ea nu a participat la concurs ci au fost expuse in expozitia personala si doar unul in sala mica din La Bastidonne.
Iata cateva poze din expozitie:






3 comentarii:

QUILT UNIVERS spunea...

Ce mai faci, om bun? Eu inca mai sufar cand citesc povestiri despre Luberon..chiar daca le citesc cu mare placere.

Alexandra spunea...

Chiar din imaginatie, zidul din gradina ta este foarte autentic si colorat in culorile Luberonului. Ai cumparat ceva pigmenti din acestia de-acolo ca sa vopsesti alte panze?

Daniela spunea...

Chiar ca sunt sunt superbe culorile..chiar daca nu vad decat cateva in acea poza...si apropo de quiltul tau Ocru..e preferatul meu!!