luni, 3 noiembrie 2008

Vopsire cu supa de cuie ruginite (soupe aux clous rouilles)

In sfarsit am avut curajul sa vopsesc cu rugina!
Din lectia Smarandei de pe Peticelul vegetal, trebuia sa inmoi cat mai mult panza in supa de cuie ruginite (soupe aux clous rouilles) si apoi sa-i fixez culoarea in solutie obtinuta din cenusa de lemn. Dar gandindu-ma cate lucruri s-au patat din greseala cu rugina si n-am reusit sa mai scot petele, m-am gandit sa fac un experiment.
Dupa ce am adunat de pe jos obiecte din fier ruginite, le-am pus intr-o cutie cu putina apa
si peste ele am turnat supa de cuie ruginite
Pe o bucata de panza alba, uda, am asezat la intamplare bucatile de fier ruginite si pe cele din supa apoi am stropit-o cu apa aceea plina de rugina si am lasat-o asa mai mult timp.
Apoi am spalat-o putin si culoarea s-a mai uniformizat. Pacat ca pozele nu arata culoarea reala, este mult mai frumoasa!

Ar trebui sa fixez culoarea cu cenusa de lemn dar mi-e teama sa nu se schimbe prea tare. Doar ca nu o pot folosi asa, ramane rugina pe degete...
Iar din obiectele de fier ruginite iata ce-a ramas: numai bune de vopsit si alta data!

Foarte interesanta lectia si usor de facut!

9 comentarii:

Petit Patch spunea...

Supa de cenusa fixeaza definitiv culoarea si nu o strica de loc, devine si mai frumoasa si mai ruginoasa!
Deci nu ezita sa faci o supa calda si sa pui materialul în ea dupa ce ai filtrat cenusa!
Apoi limpezesti si speli cu sapun lichid!
Smaranda

tiktakro spunea...

ce frumoasa bucata de material ti-a iesit!! hmm...inca borcanul meu sta bine-merci in camara...cred ca nu au fost suficient de ruginite "chestiile" din el....
Abia astept sa vad ce opera de arta faci pt Luberon ! :))

Ela spunea...

Foarte frumoasa culoarea!
Ela

BMonica spunea...

Ce frumos! Vreau si eu , vreau si eu!!! :)
Cat inseamna "mai mult timp"?

Nathalie L. spunea...

La couleur est fantastique. Bravo.

Elena spunea...

Monica, "mai mult timp" ar insemna pana se usuca. Dar fiindca panza era asezata pe un plastic si nu aveam suficienta rabdare sa astept, a stat vreo 2 zile si apoi am pus-o pe franghie, la uscat. Dar poti inventa altceva, ar fi si mai interesant! Elena
Multumesc tuturor pentru comentarii. Elena

katafolt spunea...

Foarte interesant,de mult vrau sa incerc aceasta metoda,am pe undeva,acasa la mama o bluza superba patata cu rugina,asa s-ar putea salva.Dar lamuriti-ma odata,va rog cum se face mai exact supa aia cu cenusa !Inca o intrebare:otet n-ai folosit?

jfmarcelo spunea...

Hola:

Acabo de ver tu blog.

Espero que visites mis blogs, son fotos de mi pueblo, de España y de Italia y Francia:

http://blog.iespana.es/jfmmzorita

http://blog.iespana.es/jfmm1

http://blog.iespana.es/jfmarcelo

donde encontrarás los enlaces de todos los blogs.

UN SALUDO DESDE ESPAÑA.

Sylvie L. spunea...

toi aussi tu rouilles !!! c'est super !
bises